Izložba "Dnevnici snovidjenja - ostavstina Virgilija Nevjestica", MUO, 2014. - Parički atelje
Izložba u MUO, Dnevnici snoviđenja, 2014.

Ukupna ostavština ovog iznimnog umjetnika prvi put je prezentirana u Zagrebu u Muzeju za umjetnost i obrt 2014. godine, pod nazivom Dnevnici snoviđenja i izazvala je veliku pozornost struke i najšire javnosti.

Presjek ostavštine vidljiv je u istoimenom katalogu izložbe, koju čine predmeti iz umjetnikovog pariškog atelje, dijelovi namještaja, osobni predmeti, priznanja, povelje, grafički alat, dokumentacija o suvremenicima s kojima se družio, obiteljska biblioteka, bogata zbirka fotografija suvremenika, zbirke poezije, dnevnički zapisi, grafička preša, 10 tisuća grafičkih ploča, različite tematske grafičke, pjesničke mape, kolekcije ulja na platnu i tisuće grafičkih listova, kao i brojne nedovršene skice, predstavljaju primjer ostavštine, koja će kroz brojne javne djelatnosti Zaklade Virgilije Nevjestić, reafirmirati rad i djelo ovog velikog hrvatskog i europskog umjetnik, slikara, grafičara i pjesnika te kroz aktivnosti MMC „Kuća Virgil,“afirmirati kao čudesno mjesto događanja umjetnosti.

Sukladno želji umjetnika da njegova ukupna ostavština bude javno dostupna, obitelj Nevistić u suradnji s mr.sc. Vesnom Jurić Bulatović, muzejskom i marketinškom menadžericom osniva u studenom 2020.g. Zakladu Virgilije Nevjestić sa svrhom zaštite, očuvanja, istraživanja i prezentiranja ostavštine ovog velikog hrvatskog i europskog umjetnik, slikara, grafičara i pjesnika.

Namjera je otvaranja multimedijskog MMC prostora pod nazivom „Kuća  Virgil“ s izmjenjivim stalnim postavom radova Virgilija Nevjestića iz njegove ostavštine, kao i ogledna muzejska rekonstrukcija pariškog ateljea.

Ideja je promicanja i unapređivanja te približavanje svih aspekata ostavštine hrvatskog slikara i grafičara Virgilija Nevjestića, stručnoj, likovnoj, umjetničkoj i najširoj javnosti, svim segmentima društva – ljubiteljima umjetnosti, studentskoj populaciji, mladima i učenicima te osobama s posebnim potrebama.